De Bennebroekse evangelist Ronald Plat krijgt op Twitter een storm van kritiek over zich heen omdat hij op Facebook de mogelijkheid heeft geopperd dat de overleden broertjes Ruben en Julian uit de dood kunnen worden opgewekt.
Plat reist langs winkelcentra in onder meer Almere en Haarlem met een ‘gloriestoel’. Winkelend publiek dat daarop plaatsneemt kan met de kracht van gebed worden genezen.
Plat vindt in de bijbel een duidelijke opdracht van Jezus om nog een stap verder te gaan dan alleen genezing. Ook het opwekken van overledenen is mogelijk met de kracht van het geloof, meent hij. Op Twitter zijn echter veel reacties van mensen die geschokt zijn door Plat’s opmerking dat dit ook mogelijk zou zijn in het geval van de overleden broertjes.
Het opwekken van doden is een populaire trend in bepaalde stromingen van de pinkstergemeente, vooral in de VS en Afrika. In Amerika opereren ‘dead raising teams’ die claimen dat hun gebeden al succes heeft gehad en dat er daadwerkelijk mensen zijn teruggekeerd uit de dood.