Als we binnenkort opnieuw met BBQ’en beginnen, geven we onze grill maar het best een grondige poetsbeurt.
Uit een Brits onderzoek is namelijk gebleken dat het met de hygiëne van onze BBQ-grills niet goed gesteld is. De meeste van onze barbecues blijken dubbel zoveel ziektekiemen te bevatten als een doorsnee toiletbril. In cijfers uitgedrukt betekent dit dat er op een BBQ-grill van 100 vierkante centimeter maar liefst 1,7 miljoen microben rondkruipen. Op een toiletbril zijn dat er ‘slechts’ 760.000. Deze hoge waarden kunnen erop duiden dat er schadelijke microben zoals listeria en salmonella aanwezig zijn. Als deze microben via het geroosterde vlees bij de consument raken, kan dit tot ziekte, braken en diarree leiden.



De mens wordt steeds zieker door al dat schoonmaken. Allerlei allergieën steken de kop op. En dat komt door die overdreven hygiëne. Het afweersysteem moet wat te doen hebben...
Moderator

Na de BBQ wordt de grill eerst in een natte krant gewikkeld en dan de volgende dag goed schoongemaakt, alles vliegt ervan af op die manier.
Laatste edit 25-05-2013 02:10 
