Een echtpaar uit het Britse Swansea is zich rot geschrokken toen ze hun telefoonrekening zagen. De man en de vrouw moesten 190.000 euro (163.000 pond) betalen en kregen verschillende aanmaningen. "Alsof iemand me een trap nagaf terwijl ik al op de grond lag."
Alan en Carolyn Mazkouri betaalden normaal gesproken 230 euro per maand aan de Britse provider Orange, schrijft de BBC op haar website. Alan is elektricien en heeft een contract voor tien werktelefoons.
Volgens Orange was de rekening zo hoog vanwege het downloaden van grote hoeveelheden data. Van de 52 gigabyte die Alan zou hebben gebruikt, zouden 5,18 miljoen e-mails zijn verzonden en 16.000 liedjes gedownload. En dat terwijl hij naar eigen zeggen nauwelijks in staat is een sms te verzenden.
"Ik was verbijsterd", zegt hij tegenover BBC News. De gefrustreerde elektricien, die zeker wist dat de rekening niet klopte, heeft zelfs overwogen een advocaat in te schakelen toen de aanmaningen maandenlang bleven komen.
Orange geeft nu toe dat er een fout is gemaakt en heeft zijn excuses aangeboden. Het echtpaar krijgt 300 euro (250 pond) als vergoeding en de boodschap: "We bieden onze excuses aan voor het ongemak."
Maar voor de elektricien was het te laat. "Het was heel ellendig voor onze familie." Hij is overgeschakeld naar een andere provider.