Ruzie over de huur heeft in Moskou geleid tot de gijzeling van een hamster. De huisbazin van Nastia Boetrimova wil het beestje, Adam genaamd, niet teruggeven tot een huurschuld van ongeveer 1300 euro is voldaan, meldt het internetportal Newsru.com.
Nastia, haar vriend Jaroslav en hamster Adam hadden medio januari een tweekamerflat in een van de buitenwijken van Moskou betrokken. De overeengekomen huur bedroeg zo'n 600 euro per maand.
Toen bleek dat de flat tal van gebreken vertoonde, vroegen de nieuwe bewoners de huisbazin of het niet wat minder kon, zodat ze met het verschil badkamertegels, leidingen en een wasbak konden vervangen.
De huisbazin weigerde en toen Nastia en Jaroslav vorige week thuiskwamen, waren twee onbekende mannen bezig het slot van de voordeur te vervangen. Ze konden niet naar binnen.
Ondanks Nastia's smeekbeden om in ieder geval Adam mee te mogen nemen, bleef de deur op slot. "Eerst het geld, dan de hamster", zeiden de onbekenden.
Nastia stapt nu naar de rechter om Adam vrij te krijgen. Of die beslissing op tijd zal komen voor de hamster is hoogst twijfelachtig. Rechtszaken in Rusland duren over het algemeen nogal lang.