De 10-jarige Piper Rolfe mag dan wel blind zijn, moed heeft het Amerikaanse meisje uit Kirby (Vermont) met hopen. Toen haar vriendinnetje Irie Campbell (11) tijdens een spelletje in de bossen werd aangevallen door een wilde wasbeer, wist ze het dier met een stok weg te jagen.
Piper was samen met haar vriendinnetje Irie en haar broer Felix aan het spelen in de bossen achter hun huis toen er plots een wilde wasbeer roet in het eten kwam gooien. Het dier had het vooral op Irie gemunt en greep naar haar gezicht en handen. Toen ze de wasbeer probeerde af te schudden, beet hij in haar been en handen.
"Ik was verschrikkelijk bang en in shock", aldus het meisje. Gelukkig kon ze rekenen op de hulp van haar blinde vriendinnetje die een stok greep en het dier begon te porren. Hoewel de tikjes maar licht en in het wilde weg waren, droop de wasbeer toch af. Irie werd achteraf met zes beten naar het ziekenhuis gebracht waar ze de nodige verzorging kreeg.
De papa van Irie is alvast trots op het vriendinnetje van zijn dochter: "Piper is een kleine held. Ze is een erg cool kind", aldus de man.