Dat duurde dus teringlang voordat de 9de druppel uiteindelijk viel!!
@sjefke: Dat had ik ook op school geleerd dat glas een onderkoelde vloeistof was. De geleerden zijn nu echter anders van mening. Het wordt nu een "amorfe vaste stof" genoemd.
dus ze wisten het allang, maar nu is het op film vastgelegd.... kunnen ze nu dingen bewijzen die ze niet konden bewijzen met een druppel die op de grond lag, of schiet de wetenschap er op heel andere manier iets mee op
botte bijl: Het experiment was opgezet met de bedoeling aan te tonen dat teer bij kamertemperatuur een vloeistof is in plaats van een vaste stof. Bij de eerste druppel wist men dat dus al. Maar een zijdelings effect is, dat het inmiddels is opgenomen in het Guinness Book of Records als het langstlopende experiment ter wereld.
Fijn om te weten dat een teerdruppel kan vallen voor een camera Dat hebben we dan ook weer gehad, jammer dat het voorbij is hè Wat is het volgende onderzoek?
Dit experiment is eigenlijk meer een lolletje dan om er belangrijke informatie uit te halen. Het is gewoon een leuk experiment dat al jaren loopt en het is natuurlijk best bijzonder dat het experiment al zo lang bezig is en nog altijd doorgaat
@sjefke: Dat klopt glas blijft zijn leven lang vloeibaar! Kijk bij hele oude panden waar nog enkel glas in zit, dan zal je zien dat het glas aan de onderkant dikker is als de bovenkant van een ruit.
@omabep: Ik heb dit zo'n 20 jaar geleden al ondervonden, ik liep toen onder een afvoer en daarboven waren ze een dak dicht aan het "teren" en toen viel er een druppel teer op mijn arm, het bewijs is nog steeds zichtbaar
@StoneCold: @sjefke: Dacht ik ook altijd, dat glas stroperig is maar schijnt niet waar te zijn (zoals nxttrain hierboven ook al meldde). Die dikkere onderkant, of druppels die je ook wel eens zag op glas in oude huizen, zijn tijdens het productieproces ontstaan, tijdens het afkoelen. Eenmaal afgekoeld werd het glas vast en werd bij gebruik de dikkere kant altijd onderin geplaatst om het breekrisico te verkleinen.
Gefeliciteerd, en daar hebben we dan 69 jaar tijd en geld ingestoken. En hoe gaat deze ontdekking bijdragen aan het oplossen van de vele problemen waar de wereld mee kampt?