Hij eet drie honden per maand, weegt 450 kilo en is bijna 15 meter lang: de langste slang ter wereld. Bewoners van een dorp op het Indonesische eiland Java houden het dier gevangen. Een plek in het Guinnessbook of Records lijkt op zijn plaats.
Indonesische kranten hebben een lokale autoriteit geciteerd die tegenover de pers verklaarde dat de python 14,85 meter lang is en 447 kg weegt.
Als het bericht wordt bevestigd, gaat het veruit om de langst bekende slang die ooit is aangetroffen. Officieel is de langste slang die ooit is gevangen een python van bijna tien meter lang die in 1912 op Celebes werd doodgeschoten.
De reusachtige python waarvan nu melding wordt gemaakt, zou al vorig jaar door een man in de jungle van het eiland Sumatra zijn gevangen. Die zou de slang vervolgens aan Javanen hebben verkocht. Pas recent zou het nieuws bekend zijn gemaakt.
Volgens lokale media verblijft de gigant momenteel in een kleine dierentuin bij het dorp Curugsewu op het eiland Java. Het dier krijgt daar iedere maand drie of vier honden voorgeschoteld.