De Pakistaanse zakenman Malik Amir Mohammad Khan Afridi wordt met de dood bedreigd, is meerdere keren gekidnapt, heeft zijn huis moeten verlaten en woont gescheiden van zijn gezin. De reden? Zijn enorme snor. In Pakistan probeert de militante groep Lashkar-e-Islam mannen uit religieuze principes te dwingen hun snor te trimmen, zo niet af te scheren. En de snor van de bekende zakenman is ‘onislamitisch’. Hierdoor kwam Afridi in 2009 in problemen met de opstandelingengroep. Hij werd ontvoerd door vier gewapende mannen. De zakenman werd pas vrijgelaten toen hij ermee instemde zijn snor af te laten scheren. “Ik was bang dat ze me zouden vermoorden, daarom offerde ik mijn snor op.”
De man vluchtte na zijn ontvoering met zijn familie naar Peshawar, een stad in het noordwesten van Pakistan, en liet daar toch zijn gezichtshaar weer groeien. In 2012 begonnen de bedreigingen weer, daardoor zit hij nu zonder zijn gezin in een andere stad.
De liefde voor de snor gaat ver. Afridi besteedt dagelijks dan ook 30 minuten aan het wassen, kammen en oliën van zijn 76 centimeter lange snor. Het kost hem maandelijks 150 dollar aan onderhoud. “Als ik een normale snor heb, geeft niemand me aandacht. Ik ben nu aan alle aandacht gewend en ik vind het erg leuk.” Afridi’s droom is om politiek asiel te vinden en Pakistan te vertegenwoordigen bij een internationale snorrenwedstrijd. Foto