Een Italiaanse fabriekseigenaar heeft tijdens de vakantie van zijn werknemers stiekem zijn bedrijf naar Polen verhuisd.
Het is namelijk veel rendabeler om zijn fabriek daar te vestigen, stelt Fabrizio Pedroni hij The Telegraph. In zijn thuisland maakte hij al vijf jaar geen winst meer, omdat zijn werknemers hem te veel kosten.
Dat is in Polen wel anders en daarom verkaste hij stiekem toen zijn veertig werknemers allemaal vrij hadden. Deze werknemers zouden eigenlijk nog een weekje op vakantie zijn, maar toen zij hoorden wat er gebeurde zijn zij furieus teruggekeerd om de boel tot halt te roepen. Hoewel het grootste deel van de verhuizing al achter de rug was, wisten zij te voorkomen dat de laatste twintig trucks met goederen het fabrieksterrein kunnen verlaten.
Pedroni is niet van plan om snel terug te keren naar zijn thuisland, aangezien het regent aan doodsbedreigingen aan zijn adres. Volgens hem was verhuizen wanneer zijn werknemers op vakantie waren echt de enige optie: de beste man had een vooruitziende blik en wist dat zijn werknemers hem tegen zouden werken.
De gemeente vindt de stiekeme verhuizing "zelfs onder deze economische omstandigheden" niet netjes en gaat de zaak tot de bodem uitzoeken.