Niemand van de 25.000 Liberiaanse deelnemende kandidaten is geslaagd voor een toelatingsexamen van de Universiteit van Liberia. Komend academisch jaar komt er geen nieuwe lichting studenten, meldt de BBC.
De kandidaten waren niet gemotiveerd en hadden geen basiskennis Engels, zei een woordvoerder van de universiteit tegen de BBC. De onderwijsinstelling weigert de resultaten te herzien.
Liberia is nog steeds aan het herstellen van een burgeroorlog tien jaar geleden, waarbij zo'n 150.000 mensen omkwamen. Veel scholen hebben geen basislesmateriaal. Leraren zijn vaak slecht gekwalificeerd.
De minister van Onderwijs zegt dat ze niet kan geloven dat echt iedereen gezakt is. "Ik weet dat de scholen veel zwaktes hebben, maar een hele groep mensen die een examen aflegt en vervolgens zakt, dat lijkt me sterk", zei Etmonia David-Tarpeh. "Het lijkt wel massamoord." Ze gaat met de universiteit praten over de examenuitslag.
President Ellen Johnson Sirleaf gaf recent toe dat het Liberiaanse onderwijssysteem nog steeds een rommel is. Er moet volgens haar veel gedaan worden om het te verbeteren.