Een jeu-de-boulesbaan in het Utrechtse Harmelen is ernstig beschadigd door een aantal mariniers. Zij dachten dat de baan een stuk braakliggend terrein was en keerden er hun rupsvoertuigen.
Ongeveer een helft tot twee derde van de baan is verwoest door de legervoertuigen. Dat terwijl er voor dit seizoen nog twee wedstrijden gepland stonden. Deze kunnen nog gespeeld worden, maar het wordt wel behelpen, aldus Hans Kreeft van jeu-de-boulesclub Onderhands.
Het terrein is van de gemeente, dus de club heeft de schade daar gemeld. Een ambtenaar gaat volgende week met de klacht aan de slag, laat de gemeente Woerden aan onze redactie weten.
Defensie betreurt de schade ten zeerste. “De voertuigen reden een vooraf geplande route, maar in omgeving van Harmelen moesten ze omkeren omdat er onvoorzien een obstakel op de route stond waar ze niet langs konden”, laat Defensie in een reactie weten. Er wordt contact gezocht met de eigenaar van de baan om te kijken of er geholpen kan worden met het herstel.
De rupsvoertuigen reden een route in het kader van een oefening die draaide om het onderhouden van rij- en navigatievaardigheden.