De scheidsrechter Jason Ward, die ook burgemeester is, weigert te geloven dat Johnny Adair, 16 jaar, zijn been heeft gebroken. Tijdens de voetbalwedstrijd zei Ward tegen de jongen: “Sta op. Als je je been had gebroken, zat je nu te huilen.” Hij legde het spel niet stil, nadat de jongen nog steeds pijn had.
Toen de jongen thuis kwam na een ziekenhuisbezoek met zijn been in gips, kreeg hij een bericht via Facebook binnen van meneer Ward: “Het spijt me te horen dat jouw been is “gebroken”. Het is slechts een scheurtje, geen echte breuk. Voetbal is voor echte mannen. Misschien moet je de volgende keer overwegen om volleybal of honkbal te gaan spelen. Beterschap.”
Dit bericht kreeg Johnny nadat hij uren in het ziekenhuis had gezeten en het ziekenhuispersoneel vijf uur bezig was geweest met het gipsen van zijn been.
Johhny vertelde: “Het is shockerend. Een scheidsrechter zou zich niet zo moeten gedragen. Ik kon het niet geloven toen ik erachter kwam dat hij de burgemeester was. Hij zei zelfs dat ik een gele kaart zou krijgen voor een tackle.” Foto