De g-spot is gevonden en hij ligt in Noord-Brabant. Het accent van de benedenrivierse provincie met de zachte g blijkt onweerstaanbaar sexy, meldt datingsite Parship donderdag.
Een Brabander die goed met zijn zachte g strooit verslaat alle andere Nederlanders op het gebied van sexiness. Een kwart van de singles laat zich graag in het Brabants toefluisteren.

De datingsite onderzocht negen Nederlandse accenten plus de Friese taal. Voor vrouwen blijkt een Zeeuwse tongval de grootste afknapper bij mannen. De heren maken dat ze wegkomen als ze een vrouw Utrechts horen praten.

Limburgs en Amsterdams liggen ook goed in de markt en vullen de top-3 verder in.
Ook Vlaams kan op veel goedkeuring rekenen: 17% van de Nederlandse singles vindt het accent van onze Zuiderburen charmant.

Overigens is de liefde voor het Vlaamse accent onbeantwoord gebleven: nog geen 5% van de Belgische singles vindt een Hollandse uitspraak charmant klinken.
Westlands, Gronings en Drents kwamen zelden bij deze singles op toen hen gevraagd werd naar het meest aantrekkelijke accent. Alle drie bleven zij om en nabij 2% steken. Twents, Haags en Achterhoeks klinken niet veel beter: net iets meer dan 3% verkiest deze accenten boven de anderen.

48% van de respondenten geeft toe dat een date als mislukt beschouwd kan worden vanwege een lelijk accent.