De luchtvaartautoriteiten in de Amerikaanse staat Tennessee zochten woensdag nog steeds het antwoord op de vraag hoe de crash van een Cessna 172 op de luchthaven van Nashville, waarbij de piloot een dag eerder om het leven kwam, lange tijd onopgemerkt kon blijven.

Het eenmotorige toestel moet dinsdagmorgen rond drie uur bij de landing zijn verongelukt. Pas uren later, na zonsopgang, ontdekte de bemanning van een vliegtuig dat aan het taxiën was, dat er een wrak lag aan de rand van runway 2C, de middelste van drie parallelle banen.

Het bleek om een Cessna te gaan, afkomstig uit het Canadese Ontario. Het toestel was uitgebrand en de piloot - de enige inzittende - was overleden.

Het toestel heeft waarschijnlijk geen contact gezocht met de verkeerstoren en is kennelijk evenmin opgemerkt op de radarschermen. Ook de crash en de brand zijn door de luchthaven niet waargenomen, hoewel Nashville International Airport 24 uur per dag open is en veel verkeer heeft, met tien miljoen passagiers op jaarbasis. Het was dinsdagmorgen mistig, met slecht zicht.