Men verwacht een horrorwinter met veel sneeuw, heel veel sneeuw in november, december en januari, kortom in de winter van 2013-2014.

Althans dat is de waarschuwing die momenteel te horen is in het Verenigd Koninkrijk, door velen voor het gemak ook wel Engeland genoemd.

Britse meteorologen voorspellen de zwaarste winter in 100 jaar en voorzien grote problemen door de extreme kou en de grote hoeveelheden sneeuw. Oorzaak hiervan zou de baan van de straalstroom zijn waardoor zeer koude lucht aangevoerd gaat worden. Feitelijk is dat nu al aan de gang, immers de maand oktober verliep kouder en natter dan normaal.

De winter van 2013-2014 begint al vroeg, zo is voorspelling. Vanaf medio november 2013 gaat de eerste sneeuw vallen. De maanden december en zeker ook januari krijgen ook een uitgesproken winters karakter, aldus de meteorologen van Vantage Weather Services. Menig record gaat gebroken worden, zo luiden
de waarschuwingen.

Overigens staan de Britten niet alleen in deze voorspelling voor de winter 2013-2014. Ook Meteorologen in Duitsland en de USA voorspellen een zeer extreme winter in 2013-2014 voor grote delen van Europa. Zij baseren zich bij deze verwachting op de computermodellen van de Amerikaanse National Weather Service. Als oorzaak wijzen zij echter aan het snel smelten van het ijs op de noordpool.

Ook Nederland en België zullen niet ontkomen aan de horrorwinter 2013-2014, zo verwachten deze meteorologen.

Meteorologen in Nederland en België wagen zich nog niet aan een wintervoorspelling 2013-2014, daarvoor is het nog "te vroeg".