De 16-jarige Makenzie Wethington overleefde een val van bijna 1000 meter hoogte. Op dit moment ligt ze nog in kritieke toestand op de intensive care met een beschadigde lever, gebroken bekken, onderrug, schouderblad een tand en meerdere ribben.
Omdat Makenzie 16 jaar was geworden, was ze met haar familie naar Chickasha gereisd. Hier mag je namelijk als 16-jarige al zonder begeleiding parachute springen. Niet een heel verstandige keuze, blijkt achteraf. Haar vader zag alles vanaf de grond gebeuren: “Toen ze aan de beurt was, ging het al mis. Haar parachute ging maar half open en ze begon als een gek te tollen”.
De instructeur gaf haar nog instructies via de helmradio, maar de 16-jarige ging veel te snel en vloog alle kanten op. De instructeur zei haar de parachute af te snijden en het reserve-exemplaar te openen, maar Makenzie reageerde niet meer. De instructeur probeert zich te verdedigen: “Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom het fout ging, ook door haar eigen schuld. De fout was namelijk nog te corrigeren”.

Haar traumachirurg snapt niet hoe het meisje een val van ruim 900 meter heeft overleefd.