Clint Eastwood heeft opnieuw een heldenrol gespeeld, ditmaal tijdens een golftoernooi in Californië. Tijdens een feest voor de vrijwilligers aan de vooravond van het het AT&T Pebble Beach Pro-Am dreigde toernooi-directeur Steve John te stikken in een stukje kaas.
De acteur van 83 jaar zag het gebeuren, aarzelde geen moment en paste onmiddellijk de heimlich-greep toe. Die greep zorgt voor extra druk, waardoor naar buiten schiet wat het slachtoffer dreigt te verstikken.
"Ik keek hem aan en ik kreeg geen adem," zei toernooidirecteur John achteraf. "Eastwood begreep meteen wat er aan de hand was. Hij heeft mijn leven gered." En Eastwood zei: "Ik zag die paniek in zijn ogen die mensen hebben wanneer ze hun leven aan zich voorbij zien trekken. Het zag er niet goed uit."
Eastwood zei ook dat het de eerste keer was dat hij de heimlichmanoeuvre had toegepast. Daarentegen was het voor de 50-jarige Steve John niet de eerste keer. Een jaar of acht, negen geleden had ook al eens iemand de heimlichgreep voor hem moeten gebruiken.
Clint Eastwood is een van de vaste bezoekers aan het golftoernooi, vroeger als amateur-deelnemer en tegenwoordig als voorzitter van de liefdadigheidsorganisatie waar het golftoernooi te gast is. Vaak reikt Clint Eastwood aan het einde van het toernooi de beker uit.