Overgewicht is slecht voor de carriere. Gelijkheid op basis van sekse, religie, ras en seksuele voorkeur is inmiddels gemeengoed op de werkloer, maar vooroordelen tegen dikke mensen blijken moeilijker te doorbreken.
Dit blijkt uit Brits onderzoek van The Aziz Corporation, schrijft Managersonline. Bijna acht op de tien managers geloven dat er ernstige vooroordelen bestaan tegen mensen met overgewicht. Zeven op de tien denken bijvoorbeeld dat dikke mensen gezien worden als lui, ongemotiveerd en ongedisciplineerd.
Een even groot deel is er bovendien van overtuigd dat slanke mensen die regelmatig sporten beter bestand zijn tegen de stress en druk die gepaard gaan met een hoge positie. Verder bleek dat bijna vier van de tien Britse zakenmannen en – vrouwen zichzelf iets te dik vinden en geeft vijf procent toe met ernstige gewichtsproblemen te kampen. Het goede voornemen van 44 procent van hen is: afvallen.
'Uit dit onderzoek blijkt dat uiterlijk wel degelijk belangrijk is in de zakenwereld en dat vooral gewicht een bepalende rol speelt',zegt professor Khalid Aziz, directeur van The Aziz Corporation.
'Als er twee gekwalificeerde kandidaten zijn voor een functie, één met een normaal gewicht en de ander veel te zwaar, dan wordt de slanke kandidaat gekozen. Dat komt omdat slank wordt geassocieerd met succes. Die boodschap wordt bovendien zwaar gepromoot door de reclamewereld, zodat het vooroordeel alleen maar in stand blijft.'