De Duitse krant Bild publiceerde woensdag een verhaal dat je niet zo vaak hoort. De Turkse club Trabzonspor had verregaande interesse in Mame Diouf, een aanvaller van Hannover 96. De Turkse club probeerde Diouf door middel van whatsapp berichten en belletjes te bereiken. Maar de Turken hadden een oud nummer in handen van Diouf, dat inmiddels in bezit was van Sascha Ernst, keeper in de 10e divisie van Duitsland.

De keeper liet de berichten eerst voor wat ze waren, maar toen zijn telefoon overuren draaide door alle Turkse berichten besloot Ernst toch in te gaan op de interesse. In naam van Diouf nam Ernst contact op met de Turken. Ernst (of Diouf) kon na een onderhandelperiode een contract ondertekenen bij Hannover voor 3 jaar. Bij dit contract zat een salaris van 7,5 miljoen euro inbegrepen ťn een auto en huis van de club.

De amateur-keeper kreeg een dag na het mondeling akkoord zelfs het officiŽle contract toegestuurd dat ondertekend was door de voorzitter van Trabzonspor. Toen de Turken opbelden met de vraag of ze langs konden komen bij Ernst voor de officiŽle ondertekening, hing de Duitser direct op en ging het sprookje uiteindelijk niet door.