Gezonde eetgewoonten, actief in beweging blijven en geloof zijn dé ingrediënten voor een lang en gelukkig leven, zo beweren drie zussen uit Oklahoma. Bij elkaar opgeteld zijn de dames 315 jaar oud.

De zussen Rubye Cox (110), Ruth Branum (104) en Rose Shloss (101) sloten elkaar op 10 april na jaren weer in de armen. De vrouwen woonden op grote afstand van elkaar en hadden nog één wens: hun zussen na tien jaar weer zien. Een non-profit organisatie die wensen van ouderen in vervulling laat gaan, organiseerde de zo gewenste reünie.

In het Amerikaanse blad People Magazine vertellen de dames op leeftijd hoe zij al meer dan 100 jaar kunnen genieten van het leven.

‘Mijn levensmotto is liever roesten dan slijten’, vertelt de 104-jarige Branum die 30 jaar een supermarkt runde. Volgens haar is dagelijks bewegen datgene wat iemand op de been houdt.

De 110-jarige Cox die vroeger voor de klas heeft gestaan denkt dat ze haar hoge leeftijd te danken heeft aan ‘een hogere macht’. ‘Geloof kan heel veel stress in het leven verlichten’, zegt de Amerikaanse overtuigd.

Shloss is de ‘jongste’ van de drie. Haar 101ste levensjaar heeft de vrouw, die werkte op de afdeling salarisadministratie van het ministerie van Financiën, naar eigen zeggen te danken aan gezonde eetgewoonten. ‘Mijn zussen, en mijn andere broers en zussen die inmiddels zijn overleden, en ik eten allemaal biologische producten van onze boerderij in Muskogee’.