Zeventig SWAT-agenten zijn uitgerukt naar een huis in New York na een valse oproep. De 17-jarige Rafael Castillo zou zijn moeder en broer doodgeschoten hebben en wilde nog meer slachtoffers maken.
Dat verhaal was echter verzonnen door een vooralsnog onbekende gamer. Die kon niet verkroppen dat hij werd neergeschoten door Castillo in een online-potje Call of Duty. Hij slaagde erin het IP-adres van Castillo te bemachtigen om zo wraak te nemen: hij stuurde een enorme politiemacht, inclusief helikopters, richting het huis van Castillo. Die wraakactie heet swatting en is in feite een spelletje waarbij de hoeveelheid agenten, helikopters en wagens een invloed hebben op de 'score'. De trend komt blijkbaar steeds vaker voor in de Verenigde Staten.
"Dit is wellicht het werk van een boos klein kind", zei een van de aanwezige agenten. De politie hoopt de onbekende grappenmaker op te sporen via zijn Call of Duty-schuilnaam Skype en hem te laten opdraaien voor de kosten, zo'n 70.000 euro in totaal.
Al is Castillo onschuldig, ook hij deelt in de miserie. Zijn moeder heeft na het incident Call of Duty verboden in huis. "Hij is 17 jaar, oud genoeg om gaan te werken", aldus de moeder.