Een voormalige New Yorkse [url-http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/75804/www.nu.nl]agent[/url], die veroordeeld is voor het plan 100 vrouwen te koken en op te eten, is in de gevangenis kok. Zijn specialiteit: pizza.

Dat schrijft de New York Daily News. De 30-jarige Gilberto Valle is in afwachting van zijn strafbepaling, nadat hij vorig jaar werd veroordeeld voor het beramen van een plan om 100 vrouwen te ontvoeren, vermoorden en op te eten. Hij doodde uiteindelijk niemand, maar was dat volgens de aanklager wťl zijn bedoeling.
Valle was zes jaar agent, pasgetrouwd en vader van een baby toen zijn vrouw op zijn computer foto's en chats vond. In ťťn van die chats beschreef hij gedetailleerd hoe hij zijn vrouw mee naar Pakistan zou nemen en haar daar zou 'afslachten' en opeten.

De politie vond later een lijst met 100 namen van vrouwen met wie Valle hetzelfde zou willen doen. Volgens de oud-agent heeft hij niks verkeerd gedaan. Het zouden enkel fantasieŽn zijn geweest, waarvoor hij niet veroordeeld zou moeten worden.
Zijn moeder neemt het in de krant voor hem op. "Hij heeft tweeŽnhalf jaar op die site gezeten en nooit heeft hij iemand kwaad gedaan."

In de gevangenis maakt hij nu het ontbijt en de lunch voor zijn medegevangenen. Zijn pizza zou zo lekker zijn dat zelfs de bewakers 'm willen eten. Volgens zijn moeder helpt het koken Valle de tijd te doden.