Een naakte man heeft geprobeerd om over het hek van het Witte Huis in Washington te klimmen. Agenten konden de man snel bij de lurven vatten en afvoeren.
De man sprak voor de klimpoging agenten aan in het aangrenzende Lafayette Park. Hij vertelde dat hij de ambtswoning van de Amerikaanse president in wilde omdat hij daar een afspraak zou hebben. De agenten lieten de man niet binnen waarop hij zijn kleding uittrok en in het hek klom.
Toen de agenten hem wilde arresteren, stribbelde de naakte man tegen. Een woordvoerder van de beveiligingsdienst Secret Service laat aan CNN weten dat er een worsteling volgde. Toch werd hij al snel tegen de grond gewerkt en bedekt met een deken.
Volgens Amerikaanse media liep hij bij de aanhouding lichte verwondingen op en werd hij geboeid afgevoerd naar het ziekenhuis. Een journaliste van de Amerikaanse televisiezender CBS News fotografeerde het incident. Het gebeurt vaker dat mensen protesteren in het openbare park bij het Witte Huis. Waar de man tegen protesteerde en waarom hij uit de kleren ging is niet duidelijk. Foto