Een medewerker van het Witte Huis is ontslagen omdat hij te kritisch was op Twitter. De adviseur van president Obama beledigde collega's en politici via het microblog.
Het gaat om Jofi Joseph, die als medewerker van de Nationale Veiligheidsraad onderhandelde over het Iraanse kernprogramma. Hij twitterde anoniem onder de naam @NatSecWonk (een afkorting voor expert Nationale Veiligheid), een account dat inmiddels is verwijderd.
In zijn Twitter-biografie zei Joseph dat hij "onomwonden zegt wat anderen alleen denken". Zo speculeerde hij over de carričrevoordeeltjes en politieke motieven achter overheidsbeslissingen.
In de afgelopen weken twitterde hij over de leiding van de Veiligheidsraad, noemde hij een belangrijke Republikein een sukkel, bekritiseerde hij oud-minister Clinton en schreef hij dat veel mensen een verslaggever "wel een klap in zijn gezicht zouden willen geven".
Toen de verslaggever zijn identiteit wist te achterhalen, werd Joseph op straat gezet. In een reactie biedt hij excuses aan aan iedereen die hij beledigd heeft. "Het begon als een parodie op de cultuur in Washington, maar ontaardde in ongepast en gemeen commentaar."