Normaal gesproken zijn het de Aziaten die een westerse look willen. Om dat te bereiken laten ze zich onder andere opereren aan hun oogleden. Een man uit Brazilië draaide de rollen om. Hij liet verschillende operaties uitvoeren om te lijken op een Koreaan. Typisch gevalletje WTF!
In Brazilië zijn ze wel wat gewend als het gaat om cosmetische chirurgie: siliconen billen, opgespoten lippen of verkleinde neusjes; niets is onmogelijk. Toch ging een 25-jarige man nog een stapje verder door zijn ogen op zo’n manier te laten veranderen dat hij nu op een Aziaat lijkt.
Hij noemt zichzelf nu Xiahn. Zijn echte naam houdt hij liever verborgen om zijn familie te beschermen tegen een stortvloed aan commentaar. Xiahn onderging maar liefst tien operaties aan zijn ogen, wat heb zo’n 2700 euro kostte. Hij draagt nu ook contactlenzen en hij heeft zijn haar geverfd. De kleur laat zich raden.
De twintiger liet zich inspireren tijdens zijn studietijd in Zuid-Korea. Hier is cosmetische chirurgie heel gewoon en dat inspireerde hem nogal. ‘Koreanen hebben veel operaties om de vorm van hun ogen aan te passen en meer westers te lijken. Het was makkelijk te zien wanneer iemand zo’n operatie had ondergaan’, zegt Xiahn. Dan lopen ze namelijk over straat met een grote zonnebril en een mondkapje.

De Braziliaan, die van nature blond haar en blauwe ogen heeft, is blij met zijn operaties. ‘Ik heb geen spijt en het is niet mijn bedoeling om meer te laten doen.'
Foto