De Braziliaan Rodrigo Alves (32) - ook wel de levensechte 'Ken' genoemd - kan letterlijk opgelucht ademhalen. In februari liet hij zich door een niet erkende plastisch chirurg een nieuwe neus aanmeten. Maar die schoonheidsoperatie eindigde in een nachtmerrie. Stukjes kraakbeen werden afgestoten en vleesetende bacteriŽn 'aten' een gapend gat in een neusvleugel. Een hulpvaardige Duitse arts herstelde de medische blunder. ,,Ik heb weer lucht.''
Rodrigo Alves lag na de eerste neusoperatie geruime tijd in het ziekenhuis, omdat zijn kersverse Ken-neusje was gaan afsterven. Hij verkeerde in levensgevaar, kreeg meerdere antibioticakuren om zijn geprutste reukorgaan te redden, maar uiteindelijk moest de aan schoonheidsoperaties verslaafde Braziliaan toch weer onder het mes. De Duitse chirurg professor Nektarios Sinis (41) uit Berlijn reconstrueerde de neus van Ken en inmiddels gaat het volgens 'Ken' weer wat beter met zijn neus. ,,Na operatie nummer 7 aan mijn neus gaat het nu eindelijk goed. Ik kan weer ademen'', laat hij vandaag weten op Instagram. En: ,,Ik ben nog lang niet de oude, maar begin langzaam maar zeker weer te herstellen.''

Liposucties, haartransplantatie, fillers, implantaten en grote hoeveelheden botox: de in Londen wonende Rodrigo gaf al meer dan 383.000 euro uit aan in totaal 42 cosmetische operaties. Zijn strijd om het perfecte lichaam - zijn idool is Ken, de mannelijke Barbie - kent geen grenzen. De laatste twaalf maanden alleen al onderging hij twintig ingrepen over heel de wereld.

Het is niet de eerste keer dat Rodrigo in de problemen komt door zijn operaties. Drie jaar geleden liep een ingreep met siliconen mis. De chemische stof begon te lekken en zijn armen zwollen zo hard op dat hij zichzelf niet meer kon wassen. Toch ziet de man zijn verslaving niet als een probleem; hij zoekt de oorzaak eerder in Spanje waar hij de achteraf mislukte neusjob onderging. ,,Het is hier zo heet en stoffig, ik denk dat dat de infectie veroorzaakt heeft", zei hij eerder. ,,Ik wil zo snel mogelijk terug naar Londen."

Alves ging in 2004 voor het eerst onder het mes omdat hij niet tevreden was met zijn lichaam. Zijn obsessie met Ken liep al snel uit de hand. Vorig jaar werd de man gediagnosticeerd met morfodysforie, waarbij iemand een verstoord beeld van zijn eigen lijf heeft. Hij ondergaat een behandeling voor zijn aandoening, maar die lijkt momenteel nog niet veel uit te halen.
Foto