Rodrigo Alves - ook wel de levensechte 'Ken' genoemd - heeft de afgelopen jaren al meer dan veertig operaties ondergaan, maar bij de laatste is het flink mis gegaan. De man is in allerijl naar het ziekenhuis gebracht omdat zijn lichaam de nieuwe neus afstoot.
Liposucties, haartransplantatie, fillers, implantaten en hopen botox: Rodrigo, een Braziliaan die naar Londen verhuisde, gaf al meer dan 383.000 euro uit aan in totaal 42 cosmetische operaties. Zijn strijd om het perfecte lichaam - zijn idool is Ken van Barbie - kent geen grenzen. De laatste twaalf maanden alleen al onderging hij twintig ingrepen over heel de wereld.

Een peperdure en ook gevaarlijke bezigheid: de neusreconstructie die hij drie maanden geleden onderging zou wel eens zijn laatste operatie kunnen zijn. De eerste weken verliep alles normaal, maar daarna verscheen er een gat in zijn neus en begon zijn tussenschot los te zitten.

Het gat werd steeds groter en Rodrigo kreeg problemen met ademen. Uiteindelijk belandde hij in een ziekenhuis in Spanje, waar hij nu zware antibiotica krijgt om de ontstane infectie te bestrijden. ,,Het lijkt erop dat het nieuwe kraakbeen afgestoten wordt door mijn lichaam", meldt hij aan de Britse krant Daily Mail. ,,De dokters zeggen dat het necrose is (waarbij nieuw weefsel afsterft), en dat de infectie aan mijn lichaam kan blijven vreten als ze het niet kunnen stoppen."

Het is niet de eerste keer dat Rodrigo in de problemen komt door zijn operaties. Drie jaar geleden liep een ingreep met siliconen mis. De chemische stof begon te lekken en zijn armen zwollen zo hard op dat hij zichzelf niet meer kon wassen. Toch ziet de man zijn verslaving niet als een probleem; hij zoekt de oorzaak eerder in Spanje. ,,Het is hier zo heet en stoffig, ik denk dat dat de infectie veroorzaakt heeft", klinkt het. ,,Ik wil zo snel mogelijk terug naar Londen."

Alves ging in 2004 voor het eerst onder het mes omdat hij niet tevreden was met zijn lichaam. De obsessie met Ken liep al snel uit de hand. Vorig jaar werd de man gediagnosticeerd met morfodysforie, waarbij iemand een verstoord beeld van zijn eigen lichaam heeft. Hij ondergaat een behandeling voor zijn aandoening, maar die lijkt momenteel nog niet veel uit te halen.
Foto