De 85-jarige mevrouw Bierman uit Noordwijk kreeg wel een heel bijzonder verjaardagscadeau van haar kinderen: haar eerste rijles.
"Dat vonden ze leuk dat oma dat een keertje ging doen. Dus ik heb het gedaan voor de kinderen", vertelde de dame op Radio 2. De rijles verliep goed, zegt ook rijinstructeur Kees van den Hof. Hij is tevreden. "Ik moet zeggen, voor een eerste keer, ging het heel redelijk." Het is niet uniek dat er oudere mensen achter het stuur van de lesauto plaatsnemen. "Dit was natuurlijk een klein beetje extreem, maar de rijschool heeft wel regelmatig senioren in de auto, waar bijvoorbeeld het rijbewijs is ingevorderd, en ze nog een stukje moeten rijden."

Met een smoesje werd Oma Bierman om de tuin geleid, meldt Hart van Nederland. Ze dacht eerst dat ze naar haar verjaardagsfeest ging, maar dat pakte heel anders uit. Mevrouw Bierman liet overigens weten niet door te gaan met het lessen. "Ik denk het niet hoor, op zo'n leeftijd ga ik daar toch niet mee verder? Maar ik vond het hartstikke leuk om het een keer gedaan te hebben."

Overigens is de 85-jarige lesklant niet de enige pittige dame die het nieuws haalde omdat ze zich niet te oud voelt om te leren. De 72-jarige Gonnie Lemckert is onlangs geslaagd voor haar mbo-diploma. Foto