De Internationale Astronomische Unie (IAU) gaat het publiek vragen namen te bedenken voor planeten buiten ons zonnestelsel. In aanvulling op wetenschappelijke namen als Gliese 581 c wil de IAU aansprekender namen, zoals die van de planeten in ons zonnestelsel.

De IAU, die sinds 1919 waakt over de standaardnamen van hemellichamen, heeft een lijst gemaakt van 305 planeten en hun sterren die in aanmerking komen voor een naam. Het zijn allemaal objecten waarover geen twijfel bestaat en die goed bestudeerd zijn.
Stemmen

Astronomieclubs en nonprofitorganisaties worden opgeroepen zich te registreren bij de IAU zodat ze namen kunnen voorstellen. De inzenders moeten beargumenteren waarom ze vinden dat hun keuze geschikt is voor een exoplaneet of ster.

Uiteindelijk mag het publiek bepalen welke namen worden aangenomen. De resultaten worden in augustus 2015 bekendgemaakt.

Hoewel de meeste hemellichamen in ons zonnestelsel zijn vernoemd naar de Griekse en Romeinse mythologie, hoopt de IAU hoopt dat de nieuwe namen de "diversiteit van alle culturen op alle continenten zal weerspiegelen".

Er is een aantal regels opgesteld voor de namen. Zo mogen ze maximaal zestien letters lang zijn en niet lijken op namen die al in gebruik zijn. Verboden zijn namen van huisdieren, levende personen en politieke, militaire of religieuze leiders.

Ook commerciŽle namen en namen waar rechten aan zijn verbonden zijn taboe, dus planeet Mickey Mouse zal niet worden toegestaan.