Een veertienjarige Franaise is bevallen op een kerkhof, waarna ze de baby in een glascontainer stopte.
De tiener hield haar zwangerschap verborgen voor haar ouders en omgeving. De Franse krant La Voix du Nord meldt dat er een arrestatiebevel uit staat tegen de moeder.
De Franse autoriteiten spreken van een 'poging tot moord', omdat de tiener met informatie van internet goed voorbereid te werk ging. De veertienjarige beviel in de toiletten op het kerkhof van het dorpje Rouvroy waarna ze de baby tweehonderd meter verderop dumpte in een glascontainer. 'Ze had de baby ook achter kunnen laten in een vuilnisbak op het kerkhof maar ze koos voor een glascontainer. Gelukkig werd de baby kort na de bevalling levend aangetroffen', vertelde de procureur Philippe Peyroux tijdens een persconferentie in het Noord-Franse Arras.
Een onderzoeksteam identificeerde de tienermoeder door een DNA-analyse van een bloedvlek in de toiletten. De tienermoeder zou inmiddels hebben toegegeven. 'Ze is heel intelligent, goed opgevoed en omgeven door een prima familie. Over de beweegredenen van haar daad moeten psychiaters en psychologen zich uitspreken.'