"Nu je moeder zo aso bezig is, verdient ze geen gezin. Het had met d'r ziekte beter slecht kunnen aflopen." Zomaar een zin uit een van de talloze dreigbrieven die inwoners van het Brabantse Prinsenbeek al 17 jaar ontvangen.
De politie van het dorp is een onderzoek gestart naar deze brieven, schrijft de site prinsenbeeknieuws.nl. Bij die site hebben zich al meer dan 20 mensen gemeld die zeggen een haatbrief te hebben ontvangen.
De meeste brieven zijn gericht aan vrouwen van een jaar of 50 die in een moeilijke periode zitten. De ontvangers houden de post vaak jarenlang voor zich, omdat de inhoud meestal persoonlijk is.
De politie heeft inmiddels één aangifte van smaad en laster gehad. Daarnaast hebben twee andere slachtoffers zich gemeld bij de politie. Die roept alle ontvangers op om aangifte te doen en controleert de handgeschreven brieven op vingerafdrukken en andere sporen.
In het dorp met 10.000 inwoners wordt ondertussen druk gespeculeerd wie de afzender is van de brieven. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze het handschrift van de brief vergelijken met de handschriften van de kerstkaarten, schrijft dagblad Trouw.