De politie heeft een man aangehouden in Breda omdat hij van zijn ex-vriendin zou hebben geist dat ze mee fietsen zou gaan stelen. Ook zou hij haar van haar fiets hebben geduwd en haar tas mee hebben genomen.
De 36-jarige vrouw heeft aangifte gedaan. Ze bekende dat zowel zij als haar 49-jarige ex-vriend harddrugs gebruiken. Ze hadden een half jaar een relatie met elkaar gehad. Zij had het uitgemaakt, maar hij accepteerde dat niet, meldt Omroep Brabant.
Maandagavond waren ze bij elkaar. De man zou hebben geist dat ze met hem mee zou gaan fietsen stelen. Op de Cypresstraat (zie map onder) kregen ze zulke ruzie dat de man zijn ex tijdens het fietsen een duw tegen haar schouder gaf. Ze sprong van de fiets af en rende weg. Ze zag nog wel dat de Bredanaar haar tas oppakte en wegfietste.

Nadat de vrouw hier aangifte van had gedaan, gingen agenten naar het huis van de 49-jarige, waar ze hem rond twee uur 's nachts aanhielden. De man had inbrekerswerktuigen op zak. De tas van zijn ex-vriendin had hij achtergelaten in een speeltuintje. Op zijn aanwijzing is die gevonden.