Een Canadese vrouw uit Hamilton heeft haar overleden man een half jaar laten liggen in een slaapkamer, omdat ze dacht dat hij uit de dood zou opstaan.

Op 20 maart overleed Peter Wald op 52-jarige leeftijd. De man leed aan diabetes, schrijft Inside Halton. Hij weigerde om naar het ziekenhuis te gaan na een infectie aan zijn linkervoet, omdat hij geloofde dat God hem zou genezen.

Na zijn overlijden werd hij door zijn echtgenote Kaling Wald in bed gelegd. Zijn lichaam bedekte de vrouw met twee dekens, een dameshoed verborg zijn gezicht. Daarna sloot ze de deur en bad ze elke dag samen met haar kinderen in de hoop hem zo weer tot leven te wekken. Wanneer de buren vroegen naar haar man, vertelde Wald dat hij "in Gods handen" was.

In september werd het stoffelijk overschot van de man ontdekt. Het gezin kon de hypotheek niet meer betalen en werd uit huis gezet. Overtuigd van de wederopstanding van haar man, had de vrouw zijn spullen ingepakt om mee te nemen. "Zo sterk geloofden we in God", vertelt Wald. "We dachten: ‘Oké God, jij weet het beter."

Na de arrestatie van de vrouw werd de aanklacht tegen haar al snel afgezwakt. De geloofsovertuiging van de vrouw zou haar beoordelingsvermogen hebben beïnvloed, oordeelde de aanklager.

De vrouw is veroordeeld tot achttien maanden voorwaardelijk. Ze heeft beloofd niet in herhaling te zullen vallen.