1. Decca Records wees The Beatles af
Na een twee uur durende auditie kregen The Beatles een afwijzing van Decca Records. Een jongensgroep met gitaren was uit de tijd vonden de platenbazen.

2. Kodak vindt de digitale camera uit
Kodak ontwikkelde in 1975 de eerste digitale camera. Maar omdat het bedrijf haar andere fotoproducten niet in de weg wilde zitten, besloot het de uitvinding niet grootscheeps in de markt te zetten. Nu is Kodak failliet.

3. Medeoprichter Apple verkocht aandelen voor 800 dollar
Medeoprichter van Apple Ron Wayne verkocht in 1976 al zijn aandelen voor slechts 800 dollar. Het eerste boekjaar maakte Apple echter al 174.000 dollar omzet. Zijn aandelen zouden vandaag 35 miljard dollar waard zijn.

4. Het patent op de telefoon
Communicatiebedrijf Western Union kreeg in 1876 het aanbod om het patent op de telefoon te kopen voor 100.000 dollar. Het bedrijf wees het aanbod af. Het zou elektrisch speelgoed zijn zonder commerciŽle mogelijkheden.

5. Yahoo weigert Google
Yahoo kon in 1997 Google overkopen voor 1 miljoen dollar, maar weigerde. In 2002 kreeg Yahoo weer een aanbod. Deze keer voor 5 miljard dollar, maar weer sloeg Yahoo het aanbod af. Google is inmiddels 350 miljard dollar waard, tien keer meer dan Yahoo.

6. Free Record Shop koopt Bol.com niet
In 2001 kreeg Free Record Shop de kans om Bol.com over te nemen voor 1,5 miljoen euro, maar aangezien Bol verlies leed besloot directeur Hans Breukhoven het niet te doen. In 2009 kreeg de cd-winkelketen een nieuwe kans, weliswaar voor 150 miljoen, maar ook toen zei Breukhoven nee tegen het aanbod. Een half jaar geleden ging Free Record Shop failliet.

7. Fox verkocht Star Wars
In 1977 verkocht Fox alle rechten van de Star Wars merchandising aan George Lucas voor maar 20.000 dollar. Op dit moment bestaat twee derde van de totale waarde van Star Wars (30 miljard dollar) uit merchandising.

8. Videotheekketen Blockbuster had geen interesse in Netflix
In 2000 had Netflix het moeilijk. Blockbuster kreeg het aanbod om Netflix te kopen voor 50 miljoen dollar, maar deed het niet. Nu zijn alle videotheken van Blockbuster gesloten en is Netflix 900 miljoen dollar waard.

9. George Lucas verkocht Pixar
Lucas verkocht Pixar in 1986 aan Steve Jobs voor 5 miljoen dollar. 20 jaar later kocht Disney het bedrijf voor 7,4 miljard.

10. Pixar had van Philips kunnen zijn
Philips was samen met General Motors maar een week verwijderd van de deal om Pixar over te nemen. Waarom het uiteindelijk niet doorging, is niet bekend.