Een elfjarig meisje uit Arkansas heeft een flink geldbedrag van haar oma gestolen en een taxi genomen naar Florida, een afstand van meer dan 1300 kilometer. Ze kwam niet verder dan Atlanta, Georgia en is inmiddels weer thuis.

Vorige week bleek de 11-jarige Alexis Waller uit Bryant, Arkansas ineens verdwenen te zijn. Ze was ‘s nachts met onbekende bestemming vertrokken – of door iemand gekidnapt. “Je gaat meteen uit van het ergste”, zegt haar vader Brent tegen KARK-TV. “Ik dacht dat een of andere vent haar had meegenomen.”

Alexis wilde naar Jacksonville, Florida, om een jongen op te zoeken die ze twee jaar geleden op vakantie leerde kennen en met wie ze sindsdien contact heeft. Dus haalde ze duizenden dollars uit de sokkenla van haar oma, liftte ze naar Little Rock en nam ze een taxi. “De chauffeur stelde verder geen vragen, alleen waar ik heen wilde. Toen ik zei dat ik naar Jacksonville wilde, vroeg hij of ik geld had.”

Haar ouders belden de politie, die er na enig speurwerk achterkwamen dat Alexis zich in een taxi bevond in Atlanta. Het meisje had ruim 850 kilometer afgelegd. Haar ouders reden de hele nacht door om haar op te halen. Ze waren boos, maar vooral opgelucht. “Ik ben eigenlijk blij dat ik gevonden ben”, zei Alexis. “Ik besefte al gauw dat ik een grote fout had gemaakt.”