De 33-jarige John Grayson uit Australië kreeg de dag voor Kerstmis te horen dat hij een zeer kwaadaardige hersentumor heeft waardoor hij nog maximaal twee jaar te leven heeft. In plaats van de tijd die hem nog rest te kunnen spenderen met vrienden en familie, wordt hij nu gedwongen om een baan te zoeken.
Voordat Grayson zijn noodlottige diagnose te horen kreeg, was het zoeken naar een job nog prioriteit nummer één voor hem. Uiteraard is zijn "to do-lijstje" dramatisch veranderd sindsdien. "Ik probeer dit alles een plek te geven, maar ondertussen word ik helemaal gek van deze strikte overheidsregels'', aldus Grayson tegen de Sydney Morning Herald.

"Het kost allemaal verschrikkelijk veel tijd en die tijd heb ik nu juist niet. Het feit dat een terminale patiënt erop uit moet om een baan te zoeken, voelt als een klap in mijn gezicht.''

Omdat Grayson op dit moment nog fysiek gezond oogt en omdat zijn behandeling nog niet is begonnen, komt hij nog niet in aanmerking voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Regiomanager van de Kankerstichting Shayne Connell zei dat zijn organisatie druk bezig is om de regels te veranderen. "Het laatste waar een terminale patiënt zich mee bezig zou moeten houden is de zoektocht naar een baan.''