Het is de nachtmerrie van elke vrouw: een jaloerse man die je day & night in de gaten houdt. De 45-jarige lerares Catharine Higginson weet daar alles van. Haar vriend was zó bezitterig, dat hij een app op haar telefoon installeerde om alles in de gaten te kunnen houden. En bij nader inzien, vindt ze het eigenlijk wel prima.

Toen Catharine er achter kwam dat haar man een app op haar telefoon had geïnstalleerd waarmee hij elke beweging, bericht en gesprek kan zien en horen, was ze in eerste instantie woedend. “Ik dacht dat we elkaar vertrouwden.”

Ook haar vriendinnen vonden het creepy, stalkerig en brutaal om zo haar privacy te schenden. Weg met zo’n vent, gaven ze haar allemaal als advies. Maar de moeder van drie bedacht zich: ze vind het eigenlijk wel prima. Sterker nog: ze voelt zich hierdoor veilig en geliefd. “Hij werkt vanuit huis en wil weten of we allemaal veilig zijn. Het voelde op het eerste moment vreemd, op een Big Brother achtige manier. Maar als iemand vermist wordt, zou de app van onschatbare waarde kunnen zijn.”

Een vriendin gaf haar echter een interessante, nieuwe invalshoek. Juist omdat James een spion-app op haar telefoon installeerde, zou hij misschien zelf wel iets te verbergen hebben. Zou hij haar bedriegen? “Ik denk het niet. Maar omdat ik niet onze apps controleer, zal ik het niet weten.”
Foto