Een Britse poolstichting is op zoek naar een postbode voor de Zuidpool. Kost en inwoning worden vergoed, maar je moet wel tegen "stinkende pinguïns" kunnen.

De Antarctic Heritage Trust runt een postkantoor in een voormalige wetenschappelijke basis op Gourdier-eiland, een pooleilandje ter grootte van een voetbalveld, waar alleen 2000 pinguïns wonen. Tussen november en maart runt een vierkoppig team er een klein museum en postkantoortje, bijgenaamd het Penguin Post Office.

Sollicitanten hoeven niet te denken dat het een luizenbaantje is: doordat het eiland een toeristenbestemming is, komen er jaarlijks 18.000 bezoekers langs. Zij zijn goed voor 70.000 poststukken.

In de vacature worden de spartaanse leefomstandigheden benadrukt. Stromend water is er niet en elektriciteit, verwarming en communicatiemiddelen zijn beperkt. "Kun jij een maand niet douchen en zo vijf maanden samenwonen met drie anderen en 2000 stinkende pinguïns?"

Sollicitanten worden ook gewaarschuwd dat ze desondanks vrolijk moeten blijven om de toeristen uitleg te geven over de omgeving. Bovendien moeten ze in staat zijn "zware dozen over gladde rotsen en door dunne sneeuw te dragen terwijl je pinguïns ontwijkt".

Het baantje betaalt 1500 euro per maand, maar reiskosten worden vergoed. Sollicitanten kunnen zich voor 27 februari melden.
Foto