De opa van Denise Baane is al drie maanden zijn auto kwijt: hij kan zich niet meer herinneren waar in Rotterdam hij de zilvergrijze Chevrolet Matiz geparkeerd heeft. "Dit is een laatste poging om de wagen op te sporen."

"Drie maanden geleden zette opa mijn oma af bij de Kop van Zuid in Rotterdam. Oma moest daar een ov-pas aanvragen", zegt kleindochter Denise. "Opa besloot nog een stukje rond te rijden, om oma vervolgens weer op te halen." Maar oma heeft drie uur tevergeefs staan wachten: opa kwam niet terug.

Er werd een grote zoekactie gestart. "Dat was best een beetje angstig. Hij was toch helemaal in z'n eentje, buiten in de kou. Oma was ook heel ongerust."

15 uur later werd de 81-jarige meneer Wouters pas teruggevonden. "Ze vonden hem in een heel ander deel van de stad: het Kralingse Bos. De afstand tussen die plek en waar hij mijn oma had afgezet is best groot. Wat er in die 15 uur gebeurd is, weet opa niet meer." Naast dat meneer Wouters verward was, was hij ook bont en blauw aan één kant van zijn lichaam. "Waarschijnlijk is hij gevallen. Gelukkig heeft hij niks gebroken."

Meneer Wouters was dus weer terecht, maar zijn auto, een zilvergrijze Chevrolet Matiz, werd niet teruggevonden. "Opa weet niet meer waar hij de auto geparkeerd heeft", zegt zijn kleindochter. "We dachten dat hij het zich na een tijdje wel weer zou kunnen herinneren, maar hij weet het nog steeds niet." De familie denkt niet dat er derden betrokken zijn bij het incident. "Dat is niet aannemelijk. Opa had de autosleutel gewoon nog in zijn zak."

Het gebeurde allemaal in november. Nu, drie maanden later, is de zilvergrijze wagen nog steeds niet terecht. "Ik heb in november een bericht geplaatst op social media. Daar kwamen wel veel tips op binnen, maar nog niet de gouden tip. Verder heb ik op veel plekken in Rotterdam gezocht. Opa parkeert zijn auto altijd onbetaald. Daar heeft hij een paar vaste plekken voor, maar op al die plekken hebben we de auto niet gevonden."

De familie heeft ook contact gehad met de politie en met parkeerbeheer in Rotterdam, maar bij beide instanties staat de auto niet in het systeem. "Ze hebben hem in elk geval niet weggesleept."

Deze week plaatste Denise opnieuw een oproep op Facebook. "Als een soort laatste poging om de auto op te sporen. We krijgen veel reacties: mensen die willen helpen, taxichauffeurs die voor ons rondkijken. Voor wie er nog meer mee wil helpen: het kenteken is 24-GTZ-5."

Als de auto nog wordt teruggevonden, zal meneer Wouters er niet meer in gaan rijden. "Hij mist 'm eigenlijk niet. En we zijn ook een beetje bang dat zoiets nog een keer gebeurt. Maar ik hoop wel dat we de auto vinden. We willen het op een bepaalde manier toch afsluiten."