OUDENBOSCH - Een schok ging gisteren door buurtschap 't Oudland in Oudenbosch. Onbekenden hebben Jezus Christus van het kruisbeeld gestolen. Het monument werd in 2005 nog helemaal gerestaureerd.
Voorzitter Gerard Huijpen van wijkverenging Buurtschap t Oudland zegt verbijsterd te zijn.
De diefstal werd vrijdagochtend ontdekt door de familie Zwijgers, de buren van Jezus. Twee jaar geleden hebben we met de hele buurt het kruisbeeld helemaal opgeknapt. Potverdorie, wie doet nu zoiets?
Huijpen gelooft niet dat er sprake is van een carnavalsgrap. Ik kan er niet om lachen. Het is voor onze wijkvereniging een hele serieuze zaak. Het monument is net zo oud als de wijkvereniging. We hechten aan het kruisbeeld. In september 2005 hebben we het na de restauratie speciaal door pastoor Verbeek tijdens een openluchtmis opnieuw laten zegenen.
Huijpen heeft gisteren aangifte gedaan bij de politie van de diefstal.
Het is geen gezicht. We hebben nu een leeg kruis. Hij hing er stevig tegenaan. Hij kon er echt niet zomaar af. Nee, niet met spijkers. Bouten en schroeven. Echt, ze hebben veel werk gehad om hem eraf te krijgen. Ik hoop dat mensen ons inseinen zodra hij ergens opduikt of ergens te koop wordt aangeboden. Het signalement van het corpus christi: 1,20 meter hoog en bronskleurig.