Zephany Nurse was nog maar drie dagen oud toen ze in een ziekenhuis in Zuid-Afrika uit de armen van haar slapende moeder werd ontvoerd. Door een bizarre samenloop van omstandigheden is ze nu, 17 jaar later, teruggevonden.

De Sydney Morning Herald schrijft dat het meisje al die jaren op maar een paar kilometer van haar biologische ouders heeft gewoond. Ze dacht dat de mensen bij wie ze woonde, een echtpaar van in de 50, haar echte ouders waren en heeft nooit van de ontvoering geweten.

De familie Nurse heeft al die tijd gehoopt dat ze Zephany ooit terug zouden vinden. Elk jaar vierden ze de verjaardag van het meisje, dat in de tussentijd drie jongere broertjes en zusjes kreeg. Maar 17 jaar lang bleef elk levensteken uit.

Totdat er een meisje bij haar op school kwam dat wel heel veel op haar leek. Medeleerlingen vertelden Cassidy, een meisje dat begin dit jaar aan de middelbare school begon, dat er in het eindexamenjaar iemand zat die wel heel erg op haar leek.

Cassidy vertelde dat aan haar ouders, die Zephany uitnodigden voor een kop koffie. Ook zij zagen de grote overeenkomsten tussen de meisjes en waarschuwden de politie. Een DNA-test bewees dat de tiener, die al die jaren onder een andere naam heeft geleefd, inderdaad de verloren oudste dochter van het gezin is.

De vrouw die zij als haar moeder zag, zit vast. Ze wordt verdacht van ontvoering, fraude en handelen in strijd met de rechten van een kind. Zephany is zolang onder toezicht van de kinderbescherming geplaatst.