Een 89-jarige Brit heeft na 65 jaar zijn portemonnee teruggevonden. De foto’s, bonnetjes en kaartjes vormen een schat aan herinneringen voor de oude man.
Edward Parker verloor zijn portemonnee in 1950, toen hij als elektricien de schade van de Tweede Wereldoorlog aan het herstellen was in het Lambeth Palace in Londen. Hij liet hem vallen op een onbereikbare plaats achter een boekenkast.
Bouwvakkers vonden de portemonnee tijdens renovatiewerkzaamheden terug. Journalist James Clayton besloot op zoek te gaan naar de eigenaar van het kleinood en hem op te zoeken in een rusthuis.
Hoewel hij dement is, was hij blij om zijn portemonnee weer te zien, vooral vanwege de foto’s van zijn ouders. Het waren de enige die hij nog had, nadat hun huis tijdens de oorlog was gebombardeerd.
Hij zou destijds tegen zijn collega’s hebben gezegd: ‘Het maakt niet uit dat ik het geld kwijt ben, maar het gaat om de herinneringen die verloren zijn gegaan.’ De portemonnee zat vol oude foto’s, visitekaartjes, kassabonnen, oude vakbondslidkaarten en zelfs een röntgenfoto.
Filmpje