Vandaag staat in het teken van Free the Nipple-day. Een meisje uit IJsland kreeg vrouwen uit de hele wereld zo ver om online een foto van hun naakte tepels te posten.

Free the Nipple ontstond toen foto’s van vrouwen die borstvoeding gaven van internet werden geweerd. Een 17-jarige IJslandse scholiere postte hierop een foto van haar naakte tepel met de hashtag #FreetheNipple. Dit meldt Spitsnieuws.nl.

De stroom van kritiek die zij kreeg op die foto, zorgde ervoor dat ze de foto weer verwijderde. Toen dit nieuws zich over het internet verspreidde, kreeg ze een stroom aan reacties.

Meisjes en vrouwen uit allerlei landen reageerden massaal door een tepelfoto online te zetten. Hashtag #FreetheNipple werd trending en de IJslandse zette ook haar foto weer online.

IJslandse feministen besloten daarop Free the Nipple-day te organiseren. Universiteiten en scholen vroegen meisjes en vrouwen geen bh te dragen. Jongens werden opgeroepen gaten in hun shirt te knippen. Op Twitter waren de nodige tepelfoto’s te bezichtigen.
Foto