De Pakistaanse Zara Aslam was ze helemaal zat: de handtastelijke taxi-chauffeurs in Lahore. Reizen met het openbaar vervoer is levensgevaarlijk in de miljoenenstad. Daar heeft Zara iets op bedacht: vrouwvriendelijke taxi's.

Seksueel misbruik van vrouwen is een groot probleem in Pakistan. "Vrouwen worden hier vaak geïntimideerd als ze zich in publieke ruimten begeven en openbaar vervoer willen gebruiken", vertelt Zara. Zelf heeft ze het ook wel eens meegemaakt. In haar studententijd wist ze op het nippertje te ontsnappen toen een taxichauffeur een poging deed haar te ontvoeren.

Zara vond het tijd worden dat ook vrouwen veilig konden reizen. Ze kocht een wagentje en knapte 'm op. Ze hing er een goede ventilator in, kocht nieuwe deuren en koplampen. En de taxi kreeg natuurlijk ook een vrouwvriendelijk kleurtje.

Aan het eind van dit jaar rijden er 25 roze taxi's door Lahore, is Zara's plan. Maar het kopen en opknappen van de auto's kost veel geld. "Eén auto kost 300.000 roepies. En dan moet ze ook nog vrouwelijke chauffeurs opleiden. "We hebben sponsoren nodig, zodat we de lening voor de riksja's kunnen terugbetalen en meer vrouwen de weg op kunnen."