Vorig jaar leerde u hier Anna en Lucy DeCinque kennen, het ietwat bizarre duo dat al ruim 200.000 euro aan plastische chirurgie uitgegeven heeft om nóg meer op elkaar te lijken. Met resultaat, want in een Japanse tv-show zijn ze nu uitgeroepen tot de meest identieke tweeling ter wereld.

Hun tegenstanders -twee Japanners- maakten geen schijn van kans. “Zij gaan zelfs zonder elkaar naar de winkel. Zoiets zouden wij nooit doen. En ze slapen niet eens in dezelfde kamer”, klinkt het enigszins denigrerend.

De praktische proeven -waarbij ze voorbijgangers op het verkeerde been moesten zetten- bleken een makkie. En nadat zelfs een computer de kluts kwijtraakte, was de overwinning een feit.

“We lopen nooit meer dan enkele meters uit elkaar”, aldus Lucy. “We eten dezelfde dingen en als zij genoeg heeft, stop ik ook. Onze lichamen moeten er hetzelfde uitzien, we moeten hetzelfde wegen. Die lijn hebben we ook doorgetrokken in onze job: we werken samen in een bejaardentehuis.”

Vermits ze werkelijk alles delen, kon ook een gemeenschappelijk vriendje niet uitblijven. De 31-jarige Ben Byrne deed er zijn voordeel mee, vorig jaar vertelde hij nog over de gevoeligheden die zo’n leven met zich meebrengt.

“Ik ben nu al achttien maanden samen met deze twee identieke meiden”, klonk het toen. “Waar ik vooral moet op letten? Dat ik het evenwicht bewaar. Als ik aandacht geef aan de ene mag de andere niet achterblijven. Dat moet honderd procent gelijk zijn. Het is dansen op een slappe koord, maar mijn maten vinden dat best een coole situatie.”

“Eén vraag komt altijd terug: ‘Hoe kan één kerel twee vrouwen tegelijk tevreden houden in bed?’, aldus Lucy. “Laat het me zo stellen: we zijn zeer actieve meiden en hij heeft dan ook twee keer zoveel energie nodig.”

Intussen heeft Ben ook de zegen gekregen van zijn schoonmoeder. “Hij is een echte gentleman. Als mijn dochters gelukkig zijn, ben ik dat ook”, vertelt Jeanna. En als er ruzie komt, neemt ze het zelfs voor hem op. “Dat is het lastigste in een relatie als de onze: het is altijd twee tegen één. Maar anderzijds krijg ik gelukkig twee keer zoveel liefde”, besluit Ben.