Een Tubbergenaar die in 2013 met een luchtbuks op de hond van de buren schoot en daarmee het dier ernstig verwondde, heeft van de politierechter in Almelo een boete van €500 gekregen.

Volgens de beboette man schoot hij, omdat de hond voor de zoveelste keer in zijn tuin liep en het beest al eens eerder zijn kippen te grazen had genomen. De man schoot één keer met de luchtbuks en raakte daarbij vitale organen van de hond.

De buurman verklaarde tijdens de rechtszaak dat hij de hond gewoon wilde verjagen en dat hij veel spijt heeft van wat hij heeft gedaan: “Ik had ook nooit verwacht dat zo’n kogeltje zoveel schade zou aanrichten”, zo zei de man tegen de rechter.

Tot zijn grote schrik werd de man een week na het schietincident door 4 politiemensen aangehouden, omdat hij als vuurwapengevaarlijk werd aangemerkt. Zijn luchtbuks werd in beslag genomen en is inmiddels vernietigd.

Heikel punt in de strafzaak was de schadevergoeding die de buren vroegen. De eigenaresse van de hond gaf aan dat de hond nog steeds medische begeleiding nodig heeft. Ze vroeg de rechter om een schadevergoeding van meer dan €5.000. De schadevergoeding wees de rechter af, op €600 reiskostenvergoeding na.