Een Braziliaanse bodybuilder die eruit wilde zien als de Hulk, is daarin compleet doorgeslagen. Het scheelde niet veel of hij moest zijn armen amputeren.

De 25-jarige Romario Dos Santos Alves was drie jaar geleden geobsedeerd geraakt door zijn sportschoolvrienden. "Ik ontmoette een aantal echte sterke jongens met enorme armen. Zij leerden mij het middel synthol te gebruiken en ik werd zo enthousiast van het resultaat, dat ik de controle verloor", zegt hij.

Er zijn bodybuilders die synthol in hun biceps spuiten, waardoor die spieren razendsnel aangroeien. Het middel, een gevaarlijke cocktail van onder meer olie en alcohol, bestaat uit vetzuren die zich afzetten in het spierweefsel.

Op een gegeven moment begonnen zijn spieren te stollen, maar toch ging Romario door met inspuiten. "Op een gegeven moment waren mijn spieren zo hard als steen en kwam ik er niet meer doorheen. Toen nam ik maar naalden die ook bij stieren worden gebruikt."

Romario kreeg steeds meer pijn. Familie en vrienden lieten hem vanwege zijn obsessie in de steek. Hij raakte in een depressie. De pijn werd zo hevig dat de Braziliaan naar de dokter ging. Hem werd verteld dat zijn armen zouden moeten worden geamputeerd. "Ze zeiden dat ik alleen nog maar steen in mijn armen had."

Toch slaagden artsen erin zijn armen te redden. Nu vertelt de Braziliaan zijn verhaal om anderen te waarschuwen voor het middel synthol. Ook werkt hij aan zijn droom: professioneel bodybuilder worden. "Maar ik heb nog een lange weg te gaan."
Filmpje