Paul Bickle (18) sprong van een brug over de autostrade nadat zijn moeder zijn internetverbinding had afgebroken terwijl hij aan het gamen was. Moeder Donna Brown wil andere ouders waarschuwen voor het gevaar van woede-uitbarstingen.

Paul Bickle en zijn moeder Donna Brown waren in een discussie verwikkeld over de PlayStation. Bickle begon te roepen en te vloeken en bleek niet te kalmeren waarna zijn moeder dreigde om de internetverbinding te verbreken.

Toen Bickle niet wou luisteren, voerde Donna de daad bij het woord, waarna haar zoon het huis uitstormde. Enkele uren later kreeg Donna het verschrikkelijke nieuws te horen dat haar zoon uit het leven was gestapt.

Het PlayStation-incident was een katalysator, want de tiener kampte al langer met een depressie en had een obsessieve-compulsieve stoornis. Hij stond soms om 5.30 uur op om zich te wassen, zodat hij om 9 uur klaar was om het huis te verlaten. De jongen waste zich zo grondig dat zijn handen er soms van begonnen te bloeden.

Donna wil andere ouders waarschuwen voor woede-uitbarstingen: “Bekijk ze niet als gewone stemmingswisselingen”, klinkt het. Ze wil ook waarschuwen voor de grote impact die een obsessieve compulsieve stoornis kan hebben