Drie jaar moest ze er op wachten, maar afgelopen zaterdag is het haar dan toch gelukt: de blinde polsstokhoogspringster Charlotte Brown behaalde een bronzen medaille bij de Texaanse schoolkampioenschappen. Op het podium verscheen de hulphond van Charlotte aan haar zijde.

De moeder van Charlotte had de avond voor de wedstrijd haar dochter nog verteld dat het al heel knap was dat ze tot de finale was gekomen. Daar nam Charlotte geen genoegen mee. Ze eiste van zichzelf een podiumplaats. En met succes.

,,Het is me eindelijk gelukt", glunderde de 17-jarige studente, die iedereen nog een boodschap wil meegeven. ,,Wat voor obstakels er ook in de weg staan, doe alsjeblieft iets wat je gelukkig maakt."

Charlotte kreeg staar toen ze zestien weken oud was, schrijft USA Today. Ze werd geopereerd en haar zicht bleef intact tot haar elfde. Daarna verslechterde de situatie echter en werd ze uiteindelijk vrijwel volledig blind.

Piepje = springen
Om geldige sprongen te maken, wordt ze geholpen door een piepjessysteem. Bij haar aanloop telt ze het aantal stappen dat ze moet nemen en op het moment dat ze haar stok de grond in moet duwen, klinkt er een piepje vanaf de mat.

,,We zijn heel blij dat ze op het podium is geŽindigd", zegt vader Ian Brown. ,,Ik ken weinig mensen die een prestatie als deze kunnen evenaren. Haar verhaal helpt me op de momenten dat het even niet goed met mij gaat."

Charlotte wil de aandacht niet te veel op zichzelf richten, vertelt ze. ,,Het gaat niet om mij. Dit verhaal gaat over iedereen die worstelt met iets."
Filmpje