Na jaren van procederen kan God eindelijk een lening afsluiten. De 27-jarige God Gazarov, een New Yorker van Russische afkomst, mag onder zijn eigen naam worden ingeschreven in het kredietregister.

Omdat het bedrijf Equifax niet wilde geloven dat God zijn echte naam is, kon de juwelier uit Brooklyn bijvoorbeeld geen autolening afsluiten. Ook wees een creditcardmaatschappij hem af.

Om te bewijzen dat God echt zijn naam was, stuurde de man zijn rijbewijs, sofi-gegevens, belastingaangifte en zelfs een huurcontract naar Equifax, maar het bedrijf nam er geen genoegen mee.

Equifax suggereerde zelfs dat hij zijn naam maar moest aanpassen, maar dat wilde God niet, omdat hij naar zijn opa is genoemd en daar trots op is. Volgens hem komt zijn naam best vaak voor in Rusland.

Pas toen God naar de rechter stapte, haalde Equifax bakzeil. De zaak is nu geschikt in zijn voordeel.

God begrijpt niet dat er een gang naar de rechter voor nodig was om Equifax op andere gedachten te brengen. "Immigranten hebben dit land gesticht en het is niet vreemd als mensen een niet-Amerikaanse naam hebben. Ik zeg toch niet dat ik Mickey Mouse ben en in Disney World woon?"

God krijgt van Equifax nu een onbekend bedrag als schadevergoeding. Hij is van plan zijn nieuwe kredietwaardigheid te gebruiken om een BMW te kopen.